Voordelen van gietvloeren

Geplaatst op

Gietvloeren zijn niet voor niets zo populair geworden de laatste jaren. Er komt veel voordeel bij kijken als je kiest voor een gietvloer. Zo is het schoonmaken en onderhoud van je vloer gemakkelijk en goed te doen. In deze blog vertellen we je wat voordelen en tips omtrent de schoonmaak en het onderhoud van je gietvloer. En wat je kunt doen wanneer er na jarenlang een keer slijtage zichtbaar is. 

Schoonmaak van een gietvloer

Doordat een gietvloer voorzien is van een gladde afwerkingen en vloercoating, is de schoonmaak van de vloer een ‘easy job’! Ten eerste zit het meeste vuil van vloeren normaal gesproken vaak tussen de naden en randen van bijvoorbeeld laminaat of tegels, omdat een gietvloer geen naden of randen heeft is dit soort vuil niet van toepassing. Dit zorgt ervoor dat je nooit oud vuil of stof tegen zult komen mits je het regelmatig blijft bijhouden natuurlijk. Wat ook een groot voordeel is, is dat gietvloeren waterdicht zijn. Er zullen dus ook geen schimmels en vocht toegelaten worden tussen of onder de vloer. Schimmel en vocht is immers slecht voor je gezondheid, dus dit wil je uiteraard niet in je leefomgeving hebben. Ook bij lekkage zal de vloer dus niet voor meer renovatie kosten zorgen.

Groot onderhoud van je gietvloer

Een gietvloer is een vloer die voor een lang termijn meegaat. Dit komt voornamelijk doordat de vloer een sterke topcoating heeft en dus bestand is tegen slijtage. Hoe sterker de topcoating, hoe langer je vloer mooi blijft. Toch komt het voor dat na jaren intensief gebruik van de vloer langzaam wat slijtageplekken gaan vormen. En kan het na een lange tijd gebeuren dat de kleur een klein beetje verkleurd. Maar geen paniek! Het is mogelijk om de vloer nog wat uitstel te geven. Je kunt er namelijk voor kiezen om de vloer een groot onderhoud te geven. Let op! Als de vloer een grondige schoonmaakbehandeling nodig heeft laat je dit uitsluitend doen door een professional die hier verstand van heeft. Als je besluit om een mooie nieuwe gietvloer te bestellen, dan ben je bij g-vloeren.nl aan het goede adres. Mocht er na een lange tijd renovatie nodig zijn voor je vloer, dan kunnen zij je vloer behandelen en een nieuwe topcoating aanbrengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Betonplaza nemen we tal van onderwerpen met je door die te maken hebben met beton.

Contactgegevens

Via info @ betonplaza.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden